Rabu, 27 Februari 2013

PENGEMIS DAPAT HAMPIR RM1/2 JUTA KERANA KEJUJURANNYA

salam dari : Kepale dan Kelape

Seorang gelandangan, Billi Ray Harris yang mengemis di lorong tiba-tiba mendapat durian runtuh hanya kerana memulangkan cincin petunangan seorang wanita, Sarah Darling yang terjatuh ketika  mencampakkkan syiling kedalam cawan sedekah Billy. Billy mendapat hampir rm 1/2 juta melalui dana orang ramai yang terharu dengan kejujuran Billy dan mahu membantu Billy keluar dari kelompok pengemis.Billy menyedari cincin platinum bertatahkan permata berada dalam cawan sedekahnya beberapa jam selepas Sarah menyedekahkan syiling lebihannya kepada billy. Sebelum itu Sarah telah menanggalkan cincinnya dan menyimpannya didalam dompet.

Menyedari kealpaannya, keesokkan hari Sarah mencari Billy ditempat yang selalu Billy mengemis dan bertanya billy berkenaan cincin tersebut.

Tanpa banyak bicara Billy mengakui dia menyimpan cincin tersebut. Sarah sangat gembira menemui kembali cincin pertunangannya lantas sebagai terima kasih Sarah menyerahkan semua wang tunai yang dimilikinya ketika itu.

iklan nak tengok tudung? atau jubah , telekung? klik jer kat sini GAYA HIJAB COLLECTION iklan
Tunang Sarah yang mengetahui hal itu turut gembira lantas melancarkan laman web bagi menjana derma orang ramai untuk mebantu Billy diatas kejujurannya.
Memeranjatkan pagi semalam tabung derma itu kini mencecah USD152 ribu dengan jumlah penderma seramai lebih 6400 orang.

Sumber : The Sun

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tUDUH MACAM MACAM..ADA KATA KOMUNIS LA.. MASUK NERAKA LA..LIBERAL LA ...TAPI RAFIZI KATA PH DAHULUI 100 KERUSI...MANA KO DAPAT DATA OIII SAMPAI TAK SENANG DUDUK ORANG LAIN ...

salam dari : Kepale dan Kelape Berbaki 4 hari sebelum hari membuang undi Pakatan Harapan (PH) terus mendahului sokongan dengan kebanyakan pe...