KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Khamis, 12 Jun 2014

Jadual perlawanan Piala Dunia 2014 Brazil waktu Malaysia

salam dari : Kepale dan Kelape

Assalamualaikum....Piala Dunia bolasepak datang lagi...cuma tinggal beberapa hari lagi maka kaki kaki bola yang suka main bola mahupun yang hanya suka tengok bola akan mula menempek kat depan TV menonton pasukan terhebat dunia beraksi... Peminat ttegar bola akan sanggup bersengkang mata malah akan sanggup bangun malam semata-mata hendak menyaksikan perlawanan yang hebat ini..
Alangkah baiknya sekiranya kita mengambil kesempatan ini untuk berKiamullail ..detik hati saya walaupun saya sendiri berat nak melaksanakannya..

Kali ini Piala Dunia akan diadakan di Brazil...untuk makluman waktu beza antara Malaysia dengan brazil ialah 1! jam!!..Maka siaran langsung ini turut akan menjejaskan waktu tidur para kaki bola sekaligus menjejaskan prestasi kerja mereka dan prestasi pelajaran bagi yang masih belajar...Maka kedai-kedai mamak akan meriah dengan jerit pekik kaki bola ini (kaki judi bola turut menyelit)..dengan beza waktu yang panjang ini meyebabkan siaran langsung hanya akan bermula seawal 1200malam dan selewat lewatnya jam 0600 pagi..huh..seksanya..teringat saya ketika Piala Dunia yang belangsung di Korea Selatan dan jepun dulu..alangkah manisnya..jadi saya hanya akan tonton mana yang saya rasa sempat jer..selebihnya update result je la jawabnya

berikut adalah laman web rasmi Piala Dunia 2014 klik disini
 http://www.fifa.com/worldcup/index.html

klik disini / gambar untuk maklumat kumpulan lebih detail


team brazil

gambar pasukan piala dunia Brazil 2014

berikut adalah jadual perlawanan peringkat kumpulan waktu Malaysia





Apa apa pun kredit untuk yang empunya gambar iaitu denaihati.com klik

cukup la untuk post kali ini..

salam