KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Jumaat, 11 Mei 2012

UMNO Shah alam Potong q laaa


Nota : Satu lagi kemenangan buat PR. selepas berminggu mencanangkan untuk mengadakan bantahan kepada kerajaan untuk pemansuhan tol sehingga kepada cadangan untuk membuat demo bantahan 13 Mei ini, dengan tak semena mena ameno shah alam potong tang korner dengan mengadakan bantahan lebih awal hari ini.


Memula wa nak bina ayat skema, ameno juga rupanya selama ini berasa tertekan dengan kehadiran tol yang cukup membebankan rakyat sekitar Shah Alam dan Klang kerana terpaksa membayar tol sekiranya mempunyai urusan diluar kawasan tersebut.

Ameno juga rupanya bersetuju dengan perjuangan PR yang dilihat lebih mengutamakan kebajikan rakyat berbanding kepentingan segelintir kroni yang mendapat manfaat dari hasil kutipan tol tersebut.

Seterusnya, ameno mungkin merasa amat tertekan kerana habis isu isu rakyat telah/sedang diperjuangkan oleh PR sehingga diowang kekurangan modal isu untuk diketengahkan ...

dah mula ayat tak berapa skema .. kah kah kah 

weyh .. ameno, kalo agak agak nak join jangan le memalu datang sama ahad ni bagi ramai skit majlis, setakat 200 orang je yang berhimpun apa barang, kasi up ribu ribu la, baru kelasss!! err.. ada ke 200 dalam gambar tu ? kah kah kah kah

Kalo teringin nak jadi champion, cari le isu lain, tak yah le tumpang isu orang lain then claim jadi juara, ke luorang memang tak mampu nak jana idea sendiri? .. apsal tak bawak kepala lembu ? kah kah kah ..

Serupa le masa sebelum merdeka, pejuang pejuang kemerdekaan abih diburu british, ameno yang dok bawah ketiak penjajah tiba tiba claim memerdekakan tanah air .. cehhh

So, encik ameno sekelian, tolong le generate isu isu lain yang boleh diketengahkan untuk kebajikan rakyat Selangor demi kepentingan bersama ..owh , wa lupa .. Dr. M kata tak de yang cemerlang dalam ameno ni .. maafkan wa sebab tak teringat ..kah kah kah

Nota : Isu Berkaitan Yang Diperjuangkan Oleh PR

kopi dan pes dari blog debat berdebik