KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Sabtu, 26 Mei 2012

Iklan Iklan Kreatif...layan kepala

Iklan kreatif dari 'Koleston Naturals' menggunakan pandangan semula jadi sebagai latar belakang untuk menggambarkan bahawa pewarna rambut wanita hasil buatan mereka menggunakan bahan-bahan semula jadi.



Iklan yang bijak dari sebuah kedai pakaian 'Bustop'. Bila angin mula bertiup skirt tersebut akan terangkat dan... WAW ! Ia juga sesuai untuk kegunaan Persatuan Veteren Tentera Melayu yang demo depan rumah amiga..w


Iklan 'Kill Bill' yang mengahayunkan pedang sehingga mengeluarkan percikan darah ke arah banggunan dan beberapa kereta di kawasan berdekatan. Kasi pancung..


Jam matahari dari McDonalds Iklan McDonald  hasil daripada sebuah agensi pengiklanan Leo Burnett 


Sebuah mesej yang jelas tentang kepentingan keselamatan tempat duduk belakang dan juga tali pinggang keledar. Lastik berbentuk 3D bagi menunjukkan betapa kuatnya impak bagi tempat duduk belakang sekiranya berlaku kemalangan. Dihasilkan oleh Clement BBDO, Australia.


Iklan arak x nak komen....

Aku dah quit smoking da...tapi baru dua bulan jer...iklan daripada agensi pengiklanan Clarity Coverdale Fury

Tajamnyer...sampai terputus burung yang bertengek..heeee

Adussss...sakit kepala aku..macam kena hempukkk

Tiada cara yang lebih baik untuk menggambarkan betapa 'semula jadinya' cat jenama Berger yang dihasilkan sebuah agensi pengiklanan JWT Mumbai dimana lukisan seorang lelaki sedang mengecat dinding yang benar-benar serupa dengan warna biru langit atau berlatar belakangkan semula jadi.


Iklan untuk orang selangor...jimat air walaupun free..(orang selangor je ker??) 

tah hapa hapa la merapuu