KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Khamis, 4 April 2013

Dah pasti kalah pun nak bertanding?

salam dari : Kepale dan Kelape

Parlimen dah bubar..mula macam macam cerita kuar..
Ini cerita sebuah parti yang hantar calon nak bertanding dalam PRU13..
Ada pun nama parti ini ialah Parti Hak Asasi yang dipimpin oleh P. Uthayakumar..macam gituler namanyer..
Nama Parti Hak Asasi ..tapi anggotanya setelah dijeling jeling banyak yang sekaum dengan mantan PM adanya..
Yang agak mencuit hati sedikit ialah bila mereka bercadang menghantar calon yang dikatakan kubu PKR dan Pas..kenapa tak kubu DAP?..atau BN ker...
Ahhh,,...jawapan mudah dibaca...kononya nak pecah undi kaum India la kot...kot kot la tetiba BN menang..mau seluruh pelosok parti dapat habuan... ini andaian aku jer
yang best lagi tu...walaupun tau parti tu kecik..pemimpin parti masih lagi ada perasaan tamak sanggup bertanding kawasan DUN dan Parlimen sekali gus... bagi la sikit orang bawah tu dok telan ailioq jer..
Apa-apa pun nak bertanding tu hak depa..kalau pembaca nak bertanding pun boleh gak..itu pun kalau cukup syarat syarat ...hehee
cerita dan sumber malaysiakini

Apa apa pon kalau Parti ni bertanding dah kompom2 kalah...lainla kot tetiba semua calon lawan tarik diri atau digugurkan pencalonan..hahahha...rentikan la oiiii (dengo citer dah tak bleh buat bantahan calon)

lagi gambo kopipes aku