KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Ahad, 19 Mei 2013

DUITLUSUH: Kisah syiling dan Batu

DUITLUSUH: Kisah syiling dan Batu: TING!!!! Bunyi duit syiling kedengaran disisi Opie yang sedang sibuk membancuh simen... Hairan melihat syiling yang tiba-tiba jatuh disi...

Sabtu, 11 Mei 2013

Letak jawatan vs tak letak jawatan

salam dari : Kepale dan Kelape

Parti-parti yang didokong oleh orang cina dalam BN kini mula meraca-racau. Yang menariknya satu presiden parti tu dengan sukarelanya meletak jawatan dan yang satu lagi pulak taknak letak jawatan walaupun didesak berbuat demikian....


Sabtu, 4 Mei 2013

Awas PR!!!!..Plan A gagal, Plan B menyusul..plan B kantoi, dua-dua Plan jalan serentak

salam dari : Kepale dan Kelape

Hari terakhir berkempen untuk PRU13.. rakyat malaysia akan mengundi untuk menentukan siapakah yang akan memerintah Malaysia samada kerajaan baru akan terbentuk atau kerajaan sedia ada akan meneruskan legasinya. jawapannya akan diketahui esok malam seelepas proses pengiraan undi dijalankan...kalau keputusan penuh lambat keluar maknanya PR akan memerintah..

Dalam kesibukkan berkempen, blogger membongkar kegiatan membawa pengundi dari malaysia timur ke semenanjung secara besar-besaran. Cuba menutup kegiatan itu akhirnya Tengku Adnan dikatakan telah mengakui kewujudan penerbangan khas ini yang konon ditaja oleh rakan-rakan BN...



Rupa-rupanya itu hanyalah progran tindakan PLAN B..sekiranya dah hampir kalah baru pengundi inni akan digunakan untuk memenangkan BN... Plan A pula dikatakan menggunakan pelbagai propaganda berbentuk media untuk mengaibkan pemimpin PR..

Memandangkan dah terkantoi maka Plan A dan Plan B akan bejalan serentak. Makanya bila plan A dan Plan B berjalan serentak BN akan dijangka akan menang lebih besar lagi .. Jadi awas kita tengok apa media pro BN akan keluarkan disaat-saat akhir kempen PRU13 ini...dan dihari mengundi pula kita perhatikan pergerakan pengundi hantu...

Ini adalah maklumat yang diperolehi dari sumber dalaman Umno yang dinukilkan dalam Harakahdaily.
baca selanjutnya di sini

Jumaat, 3 Mei 2013

Awas larangan aktiviti politik... ku nan dah stat nak demam ni

salam dari : Kepale dan Kelape

alhmadullillah...akhirnya laptop saya berjaya dihidupkan kembali..maka dapatlah saya menyampaikan sesuatu untuk tatapan pembaca.. terimakasih juga di tujukan kepada Rusdi Ismail kerana sedikit sebanyak dapat menampung segala kekurangan semasa saya sunyi dari ruang maya ini..

memandangkan PRU13 semakin sangat hampir maka mahu atau tidak saya akan berbicara tentang PRU bersejarah ini yang mencatat rekod kehadiran calon bebas yang akan kehilangan deposit...kesian diaorang..buang duit jer
dan pilihanraya ini juga menyaksikan Pakatan Rakyat hampir pasti akan hilang kerusi Kota Damansara apabila bertembung sesama sendiri....kesian juga....buang kerusi jerr

pilihanraya ini juga telah menyaksikan ketakutan melampau pihak BN bila keluar notis dibawah ini...

Kah kah kah...takut sangat la tuuu sampai jadi macam ni..buang karen jer,,,,

gambar sumber dari Addin

Apa-apa pun penyokong pakatan mesti kuatkan tekad pangkah PR masa 5 mei ini sebab mana la tau disaat saat akhir nanti tragedi tengkolok salib Tengku Razaliegh berulang..bagi yang taktau kisah ni tanya orang2 lama...keh

err..satu lagi nak beritau,,, cer tengok gambo bawah..apa SPR buat?



ini gambar c.o. 12 squardron butterworth Kol Zaidi..
(squadron ni dulu jaga jet yang hilang enjin tu)