KEPALE DAN KELAPE sangat-sangat mengalu-alukan dan berterima kasih kepada para blogger yang sudi link blog ini..jika ada blogger ingin bertukar-tukar link sila tinggalkan jejak anda...terima kasih

Jumaat, 29 Jun 2012

Internet macam BN..hahaah


Bila internet lembabakan ada orang post dalam Facebook macam ni
"tenet hari ni macam sial..."
hahahah



tapi aku nak nasiaht kan macam ni...

"biar dia macam sial asal jangan macam kat bawah ni.."




haahaaahaaa



Kisah Tae-Ho: Si Kecil Tanpa Tangan..

Kisah ketabahan  anak kecil benama Tae-ho yang tidak memiliki tangan..sayu bila melihat gelagat anak ini..
Kita yang cukup sempurna tubuh badan ini masih lagi mengeluh..






Tengok la ..alangkah tabahnya dia----insaf--



Khamis, 28 Jun 2012

Alat permainan sex disangka cendawan..



Penduduk kampung di sebuah daerah di China tiba-tiba menjadi perhatian dunia apabila menyangka satu alat permainan sex sebagai sejenis cendawan...

Ahhh malas la nak translate..baca sendirik laa kat bawah ni


villagers outside the western city of Xi'an discovered the artificial vagina when drilling a new well-shaft, US network ABC reported.
Unable to identify the white, flexible object, villagers reportedly concluded it was a mystical mushroom of the lingzhi variety, able to give people immortality.
"When the Emperor Qin Shi Huang was on the hunt for the secret to longevity, it is said he discovered this lingzhi was the answer," a young reporter from Xi'an Up Close said.
Many viewers of the program recognised the object as a sex toy, prompting the station to issue an apology for their error.
"As our reporter was still very young and unwise to the ways of the world, this report has brought great inconvenience to everyone," they wrote.
"We'd like to take this opportunity to thank everyone from the bottom of our hearts for your criticism and correction.
"Please forgive our oversight!"
The TV report has now gone viral, with amused viewers mocking the villagers or praising them for their purity.



MODENAS ACE 115

Engine
Type4 stroke, SOHC, 1 cyclinder
Bore X Stroke55.0 x 50.6 mm
Displacement120 cc
Compression Ratio9.8
CarburetorSPACO AV20
Ignition SystemMagneto - CDI
Starting SystemElectric Starter
Cooling SystemAir Cooled
Fuel Tank Capacity5.3 litre
Fuel Consumption46.1 km/litre @ 80km/hour
Transmission
Type4-speed rotary
ClutchCentrifugal and wet mutiple disc
Primary Reduction Ratio3.048 (64/21)
Final Reduction Ratio2.786 (39/14)
Driving SystemChain
Chassis
TypeSquare Pipe Backbone
Front SuspensionTelescopic Fork
Rear SuspensionTrailing Swing
Front BrakeDisc (220 mm)
Rear BrakeDrum (110 mm)
Electrical System
Battery
12 V 5 Ah



Sales Price (excluding roadtax and insurance) :- 


RM 4,598.00 (dual starter)

*Price shown is Sales Price (not including Roadtax & Insurance)
*Please contact the relevant MODENAS Authorised Dealers.

Produk keluaran modenas yang terbaru.harga pon boleh tahan murahnya.Tapi kebanyakan org marah pasal modenas x buat motor cc 150 keatas.Asyik cup jer..Anyway aku suker tgk motor nie......

Jumaat, 22 Jun 2012

Subhanallah.. Kucing Susui Tikus



2 Syaaban 1433H. [MOD] -

Ranau: Walaupun kucing dan tikus dua haiwan sentiasa bermusuhan, namun perkara itu tidak berlaku bagi sebuah keluarga di Kampung Marakau, di sini, yang terkejut apabila mendapati kucing peliharaan mereka yang baru melahirkan anak turut menyusukan seekor tikus yang ‘menumpang’ manja bersama ibu kucing berkenaan.

Menurut pemiliknya, Malik Kaibeh, 47, kucing peliharaannya yang dinamakan Puralan itu baru pertama kali melahirkan dua ekor anak di sebuah pondok berhampiran rumah mereka sebelum disedarinya pada 7 Jun lalu.

“Saya melihat Puralan berulang-alik dua kali sambil menggonggong anaknya untuk berpindah dan hairan melihat ibu kucing ini turut menggonggong ‘anaknya’ yang agak pelik kerana memiliki ekor yang halus dan panjang selain berwarna hitam pekat.

“Sebaik diamati, saya terkejut apabila mendapati anak ketiganya adalah seekor tikus dan tidak pasti sama ada haiwan itu sekadar menumpang atau turut lahir bersama anak kucing lain,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Katanya, sebaik menyedari perkara itu, dia bersama isteri, Anifah Unggau, 47, memaklumkan kejadian terbabit kepada jiran sebelum perkara itu mula tersebar di kalangan penduduk kampung sehingga rumahnya kini menjadi tumpuan.

“Biasanya tikus menu utama makanan kucing liar di sini, tetapi lain ceritanya dengan kucing kami apabila dilayan seperti anak sendiri.

“Malah, ibu kucing dilihat melayan ‘anak istimewanya’ sama seperti dua lagi anaknya lain termasuk menyusu dan membersihkan badannya,” katanya.

Katanya, semua anak kucing berkenaan turut dilihat bermain bersama selain tikus terbabit tidak pernah cuba melarikan diri walaupun dikerumuni orang ramai.

“Kami ada memelihara lebih 10 ekor kucing yang dibiarkan bebas selain arnab yang ditempatkan di dalam reban khas di luar rumah.

“Selepas mengetahui kejadian ini, ramai penduduk kampung mengunjungi rumah saya untuk melihat lebih dekat termasuk ada di antara mereka menghulurkan wang untuk membeli makanan kepada ibu kucing berkenaan,” katanya.

Sementara itu, ketika ditanya sama ada dia akan menjual haiwan berkenaan, Anifah berkata, enggan berbuat demikian dan akan memelihara haiwan berkenaan. -HM

Khamis, 21 Jun 2012

KesiAn Anak Dia



Walaupun dh ketagih berinternet, jganlah sampai anak di jadikan MOUSE PAD.. Ambillah benda lain untuk di jadikan alas.. Kesian kt budak tu menonggeng jer.. huhuhu..

Tanaman Organ Organic



siram la sikit...huhuhu


hitamm...


















Rabu, 20 Jun 2012

Selera ATOK




REMBAU: “Selepas 29 tahun menduda, saya terbuka hati untuk bernikah dengan gadis berusia 16 tahun, malah gembira apabila dia bersetuju mengahwini saya menerusi kiriman SMS menyebabkan saya sanggup menunggunya habis belajar untuk meminang. Namun kini, impian itu berkecai kerana dia sudah ada kekasih lain dan mahu memutuskan hubungan.”
Begitu luahan seorang lelaki warga emas, Mohd Adnan Hamid, 60, yang mendakwa bukan saja perasaannya dipermainkan dan ribuan ringgit wang dibelanjakannya lesap, malah lebih keji kekasihnya itu tergamak menghina dan memaki hamunnya apabila dia meminta penjelasan mengenai teman lelaki baru remaja itu.
Menurutnya, dia berkenalan dengan gadis yang mesra dipanggil Ida itu, Februari lalu di sebuah kedai makan dan pada awalnya hubungan mereka tidak lebih daripada hubungan seorang datuk dan cucu.

“Dia bekerja sebagai pembantu kedai makan pada hari cuti dan sebaik mengenalinya timbul rasa kasihan dan simpati sehingga saya menawarkan diri menjadi wakil penjaga pelajar selepas dia bertukar sekolah.

“Sejak itu, kami sering berhubung melalui telefon bimbit dan bertemu. Saya minta Ida supaya berhenti kerja dan fokus terhadap pelajaran serta berjanji membantunya jika kesempitan wang

Perompak dan janda

Seorang perompak telah memasuki rumah seorang wanita yang juga merupakan seorang janda muda. tetapi bila melihatkan kecantikan serta tubuh wanita yang mrngiurkan itu, telah menyebabkan ia menukar fikiran.......lalu,


sambil mengacukan pistol kearah janda tersebut, ia berkata " NYAWA atau NYAMAN (sedap)??"

terkejut dengan pertanyaan itu, segera wanita itu memahami kehendak sang perompak durjana....namun memikirkan nyawanya dalam keadaan bahaya, janda itu berkata " NYAMAN"...

Maka perompak itu mengarahkan janda itu menanggalkan pakaiannya satu persatu...dari pakaian atas, terus kebawah diikuti pakaian dalamm...dan bla..bla..bla..danterjadilah adegan ranjan antara keduanya...tuuuut..


Setelah selesai, akibat keletihan perompak itu terlupa akan pistolnya, lantas dengan pantas pistol itu dirampas oleh si janda lalu mengacukan ke kepala sang perompak tersebut seraya berkata 

"PULANG atau....ULANG??".....

haha...apa jawapan anda?...
gurau gurau jerr.......

Selasa, 19 Jun 2012

Peristiwa Dahagi di Singapura (1915)


Peristiwa Dahagi di Singapura (1915)


Berikut adalah artikel yang di copy dari blog Prof Madya Dr Hafidzi. Artikel menarik untuk renungan
Askar-askar India Muslim dan melayu dijatuhkan hukuman tembak (firing squad) dalam peristiwa Dahagi kerana menyokong Khilafah Uthmaniah dan pertahan Palestin.
Assalamualaikum,

Saya ada mengisi siri-siri kuliah sejarah bulanan di beberapa buah mesjid di Selangor. Salah satu dari kuliah tersebut ialah 'Perihal sokongan ulama tanah air kepada Khilafah Uthmaniah'. Sebagai mukaddimah saya terangkan di mana kedudukan khalifah dalam sistem politik tertinggi umat Islam dan peranannya di dalam memayungi ummah. Saya jelaskan juga apakah bencana yang menimpa umat ini apabila khilafah terakhir, Khilafah Uthmaniyah luput pada tahun 1924. Di sentuh juga sepintas lalu mengenai usaha as-Syahid Imam Al-Banna dan program maratib-ul-amal untuk mengembalikan khilafah bermula dengan pembinaan syahsiah muslimah sehingga terbitnya ustiazatul alam (Islamic world order yang memayungi seluruh dunia).

Untuk siri yang pertama ini saya bongkar hubungan perjuangan umat Islam di Tanah Melayu dengan sistem khilafah yang berpusat di Istanbul. Saya jelaskan pada hadirin bahawa kita kena letakkan ulama-ulama pejuang yang selama ini dinobat sebagai pejuang nasionalis melayu kepada para mujahiddin yang gerak kerja dan perjuangannya bersifat global dan 'alami. Ini termasuklah peranan yang dimainkan oleh Dato' Bahaman, Tuk Gajah (Imam Perang Rasul), Mat Kilau, Tuk Janggut dan Tuk Ku Paloh.

Apabila pecah perang dunia pertama, Turki Uthmaniy terseret sama ke dalam kancah global ini demi mempertahankan kedaulatan wilayah Islam dari pencerobohan British dan Peranchis. Untuk menghadapi ancaman barat ini maka khilafah telah mengeluarkan pengistiharan Jihad-i-akbar pada bulan Nov 1914. Fatwa kewajipan jihad ini telah membangkitkan umat Islam di seluruh dunia termasuk di Tanah Melayu. Singapura yang merupakan pusat pentadbiran dan military base bagi British menempatkan juga askar-sakar India muslim dan melayu dalam pasukan British. Mereka akan dihantar ke tanah Arab untuk membantu 'revolusi Arab' menentang Turki Uthmani (Revolusi Arab ini dicetuskan oleh agen British T.E Lawrence atau terkenal dengan gelaran 'Lawrence of Arabia untuk mengusir Turki dari 'levant' termasuk Palestin). Askar melayu pula akan dihantar ke Afrika Timur untuk menggugat wilayah Islam seperti Somalia, Ethiopia, Eritrea, Sudan.

Seorang ulama tempatan bernama Ust Nurul Alam Syah dari Kampung Jawa, Singapura dan seorang saudagar Gujerat bernama Kassim ali telah meniup semangat jihad di kalangan tentera Islam supaya tidak patuh kepada arahan British dan sebaliknya memerangi mereka yang memusuhi Islam. Pada 15 February 1915 seramai 815 askar India Muslim dan 100 askar melayu telah menyerang kedudukan pasukan British, menyebabkan 33 orang askar British terkorban. British telah memohon bantuan dari TSN (Timbalan Setia Negeri) untuk mematahkan pemberontakan ini. Ini adalah satu episod malang di mana Tentera Setia Negeri telah digunakan untuk mengkhianati perjuangan umat Islam.

Peristiwa yang disebut sebagai 'Dahagi' (mutiny - atau pemberontakan) ini telah menyebabkan ramai askar-askar muslim dijatuhkan hukuman bunuh dengan 'firing squad'. Ust Nurul Alam dan Kassim Ali di hukum gantung.

Demikian secebis dari perjuangan umat ini yang tidak pernah diungkap dalam buku-buku sejarah rasmi negara kita. Atas kesedaran bahawa ada usaha untuk menafikan umat ini dari sejarah sebenarnya, saya akan berusaha untuk mengenengahkannya kembali melalui ucapan, ceramah dan penulisan buku insyaAllah.

Berikut saya akan kupas apakah kesan kebangkitan di Singapura ini kepada perjuangan ulama pejuang Tuk Janggut di Kelantan insyAllah.

sumber:
Prof Madya Dr Hafidzi Mohd Noor

Cerita potong daging

Ini ada satu cerita tentang satu iklan...hmmm.. masih ingat tak lagi iklan petronas yang budak tanya
bapak dia berkali kali pasal burung..burng apa?..ni burung apa? ..bapak dia tak boring pon nak jawap kan?..ini cerita lebih kurang sama la dengan iklan tu..


citer dia ringkas jer macam ni..



(gambar takde kena mengena dengan cerita)


Seorang anak cina tanya bapak dia yang sedang sibuk potong daging kat dapur untuk makan malam nanti..


Anak : Apak, ni daging apa?


Bapa : Ini daging Babi..


Anak : Daging apa?


Bapa : Daging babi, nak


Anak : Daging apa?


Bapa : Daging babi, sayang..


Anak : Daging apa?


Bapa : Daging la...BABI !!!!

huhuhuh

ini la jawapan bapak sekarang agaknya bila anak dia tanya banyak2

kui kui kui...layan kan jer laa

sekian adanya



KEDUDUKAN TERKINI EURO2012(19 JUNE)


GROUP A

TeamWDLGDPTS
Czech Republic FlagCzech Republic201-16
Greece FlagGreece11104
Russia FlagRussia11124
Poland FlagPoland021-12

GROUP B

TeamWDLGDPTS
Germany FlagGermany30039
Portugal FlagPortugal20116
Denmark FlagDenmark102-13
Netherlands FlagNetherlands003-30

GROUP C

TeamWDLGDPTS
Spain FlagSpain21057
Italy FlagItaly12025
Croatia FlagCroatia11114
Ireland FlagIreland003-80

GROUP D

TeamWDLGDPTS
France FlagFrance11024
England FlagEngland11014
Ukraine FlagUkraine101-13
Sweden FlagSweden002-20

Tie Breaking Procedure

  • If two or more nations are level on points in the group the country with the highest number points in games involving those teams finishes highest.
  • If nations are still level they are separated by goal difference, and then goals scored, in games involving the teams.
  • If teams still cannot be split, then overall goal group difference is used.


RESULTS (19/6)



MATCH 21 - PGE ARENA, POLAND
Croatia
0 - 1
FT
Spain
MATCH 22 - STADION MIEJSKI (POZNAN), POLAND
Italy
2 - 0
FT
Ireland